Meillä oli valmennusringin kanssa 11.2 treenit ja uskokaa niitä oli odotettu! Mulla jäi harkoista ihan äärettömän hyvä fiilis, mitään suurempia virheitä ei tullut ja sain myös haastaa itseäni. Ideana oli siis koiranvaihtoharkat eli koko ajan vaihdettiin koiria ja tehtiin vaihtelevia kuvioita kolmiosta kahdeksikkoon. Listaan näin heti alkuun omasta mielestäni positiivisimmat asiat ja kehittämisen kohteet ennen tarkasti treeneistä kertoen.

  1. + ryhti, olin itsekki yllättynyt kuinka hyvin (varsinkin pienten koirien) liikutuksessa oma ryhti pysyi, samoin seisotuksessa hartiat eivät vieneet huomiota.
  2. + puolenvaihdot, yhteisliikkeissä sulavat niin että paino pysyi keskellä enkä kallistunut, kuvioissa myös sulavaa ei kiinnity liikaa huomiota
  3. + suhteen luominen, välillä vei enemmän aikaa, mutta jokaiselle löytyi oma tyyli
  4. +/- tarkkaavaisuus alusta alkaen, alussa ei väistäminen muistunut, mutta loppua kohden olin aina valmis kun Mia kiersi meitä
  5. - hampaiden näyttämisen tarkkuus ja pöydältä pois ottaminen 5 sek tuomarin pyynnön jälkeen. Onnistuin kyllä jälkimmäisessä molemmilla kerroilla, mutta luonnollisuutta lisää!
  6. - Koiran asennon huomioiminen, koiran tulee näyttää aina hyvältä, koska ikinä ei voi tietää milloin tuomari katsoo. Asennossa tulee huomioida koiran rakenne ja rotutyypillinen asento. Pikkukoirien kanssa omien jalkojen asento koukussa pepun alla, ei suorassa.

Nonii itse asiaan. Harkkoihin saavuin vähän myöhässä ja muut treenaajat (Anni, Taru, Lotta ja Sabe) oli jo paikalla koirien kanssa. Paikalla oli myös aivan ihana huskypentu joka, (kuten pennut aina) vei mun sydämen. Ootellessa Mia koutsia ja Maijaa ja koiraa itselleni, muut aloitti menemällä pienen yksilöarvostelu kierroksen. Seurasin kolmiota ja Lauran antamia ohjeita samalla kuvaillen. Kun Mia saapui sain käsiini Paxi käppänän. Paxi vähän jännitti sisätilassa mutta meillä meni alkusseisotus hyvin ja yhteisliikkeet hyvin (ainoa että tuomarin väistäminen!!). Sen jälkeen otettiin yksilö, pöytä seisotus ja väistöt hyvin, liikkeenä toimi edestakaisin eikä siinä ollut suurempia ongelmia. Kun kaikki olivat menneet vuoronsa teimme vielä yksilökolmiot. Tässä vaiheessa Paxille riitti eikä se halunnut liikkua, koitin olla ensin napakka, mutta kun sillä tyylillä ei onnistunut niin Maija kehotti käyttämään löysää hihnaa, toisella kerralla meni huomattavasti paremmin. Seuraava koira oli Marski westie, täytyy sanoa että tää poika vei täysin mun sydämen. (Jokin noissa ylivilkkaissa, aina nälkäisissä terriereissä vaa kiehtoo:D ) Marsin kanssa meni, sanoisinko jopa parhaiten, sain koiralla mielestäni ryhdikkään asennon niin maassa kuin pöydällä ja liikkeet meni nappiin. Jos vain onnistaa nii täällä pojulla haluisin joskus kisata.

Marsiki-normal.jpg

Seuraavaksi oli luvassa isompia koira, ensin Jaro, musta snautseri joka oli haastavampi ja sitä pitikin innostaa paljon ettei mennyt lahnaksi, toisaalta piti varoa ettei mene yli. Jaro ei oikein tykännyt, kun asettelin sitä joten seisotin sitä vapaasti edestä, seisotus ei maailman paras, mutta suhteenluonti ennenkaikkea! Jaron juoksutus onnistui kuitenkin hyvin. (Kuvassa juuri alkamassa innostamaan Jaroa, takajalat huonosti, eikä häntä ylhäällä)

jaro%26ronja-normal.jpg

Seuraavaksi oli luvassa lagotto Ronja, joka oli myös Marsin ohella täysin uusi tuttavuus. Muistin edellisistä harkoista kuinka herkkiä lagoton ovat ja keskityinkin suhteen luomiseen namien ja juttelun avulla , ennen kuin vaadin siltä mitään. Tämä kannatti koska lopulta Ronja suostui myös jalkojen asetteluun (ei vielä kuvausvaiheessa) ja otti kontaktia "hymyillen" yhteisliikkeissä. Itselle tuli tosi hyvä fiilis. Näillä koirilla teimme juoksu ja kävely harjoituksia kiinnittäen huomiota ryhtiin ja olkapäihin, omaan askellukseen ja tietenkin siihen että koira näyttää hyvältä. Teimme myös pariliikkeet. Parikseni sain Sabrinan, mielestäni saimme hyvän kokonaisuuden aikaan vaikka koiramme liikkuivatkin hieman eri tahtia, otimme toisemme huomioon. Seisotus lopussa vapaahti onnistui Ronjalla hyvin, linjassa tuomariin. (kuvassa muuttaisin hieman Ronjan takajalkoja ja lisäisin ryhdikkyyttä molemmilla isoilla koirilla)

Siirtyminen takaisin pikkuisiin. Seuraavana vuorossa oli taas terrieriverta, tällä kertaa parsoni Hilde. Innokas koira joka tykkäsi vapaasta seisotuksesta ja välillä paikallaan pysyminen oli haaste sinänsä. Otti kumminkin ihanasti kontaktia ja sillä oli kunnon tekemisen meininki. Onnistui korjaamaan asentoa hyvin pienillä liikkeillä. Tässä kohtaa teimme yksilökahdeksikot. Olin iloinen, että minulla oli pieni koira, kasia kun olen tehnyt niin vähän niin sai siihen annettua vähän enemmän keskittymistä. Muistin pyöristää hyvin kulmat ja tehdä kuviosta laajan. Olin erittäin tyytyväinen ja Miakin kehui. Huh mission complited! :D

091-normal.jpg

Viimeisenä muttei vähäisimpänä sain Bisoni Saran joka oli vähän omistajansa Tarun perään sain sen kumminkin seisomaan ja luottamaan että minä olen tällä kertaa se esittäjä eikä mami. Aika alkoikin jo siinä vaiheessa loppua (mihin toi 1,5 h oikein hujahti!!) joten teimme vain seisotukset, tuomarin väistön ja yhteisliikkeet. Tämä onnistui hyvin.

Yleisesti harkat olivat mielestäni yhdet antoisimmista ja yhdet myös mun lemppareista, kiitos kaikille!! <3 Kyllä se polvi kannattaa näemmä rikkoa, jos sen jälkeen noin hyvin liikutukset sujuu! Kotona Viivi selvästi arvasi mistä olin tullut ja kostoksi ettei päässyt mukaan kävi hakemassa pöydän reunalta toisen makkaravoileivän, jonka olin treenien jälkeen hirveässä nälässä väsännyt, eikä ollut tämän jälkeen edes hämillää niinkuin yleensä tihutyön jälkeen! :D

Nähdään taas!

Laura ja koirat