Pääsiäismaanantaina otettiin pienennetyllä valmennusporukan muodolla auton nokka kohti Imatraa. Mukana Mia, Maija ja Taru, sekä koirat Marski ja Rosa. Muutaman oppikirjamukaisen uukkarin ja rampin ohi ajon jälkeen (liiallisen höpöttämisen takia), saavuttiin paikanpäälle ajoissa, n. klo 10. Mulla oli kisakoira, Marski westie, jo valmiiksi mukana, kiitos Mian. Kävin sitten aamulla leirin pystytyksen jälkeen katsomassa tuttuja mopsikehällä ja myös harjoitellemassa Marskin kanssa ennen varsinaista koitosta. Vähän oli jännitystä ilmassa, kun eka kehä pitkään aikaan, mutta onneksi oltiin tutulla porukalla missä kukin sai tarvittaessa vielä viimehetken vinkkejä.

Katsoimme nuoremmat juniorit, jossa oli mukana monta tuttua. Samalla kiinnitin huomiota siihen mitä tuomari pyysi kilpailijoilta ja missä tilanteessa heitä katsoi. Voittajaksi nuoremmissa suoriutui ystäväni Tinja, Bobo mopsin kanssa ja he olivat  lopulta BIS1 vieden SM-osari paikan. Valmennusryhmän valopilkku Sabrina oli myös upeasti sijoilla, JH4.

Kun nuorempia sijoitettiin, otin Marskin valmiiksi ulos häkistä ja kiinnitin kehuilla sekä nameilla sen huomion minuun. Sitten mentiin. Vanhemipia junnuja oli kilpailemassa 25 ja menimme ensin kaikki yhdessä kehään ja seisotimme koirat pitkään riviin tuomarin eteen. Marski seisoi mallikkaasti, eikä vänkyröinyt ollenkaan. Yhteisliikkeet menivät hyvin ja muistin ottaa myös tuomarin huomioon katsomalla häntäkin aika ajoin hymyillen. Liikkeiden jälkeen tuomari jakoi meidät kahteen ryhmään ja olin itse jälkimmäisessä.

imatrayhteis-normal.jpg

Tuomari arvosteli ensimmäisen ryhmän, valitsi jatkoon päässeet ja pyysin sen jälkeen meidät sisään. Perus seisotukset ja yhteisliikkeet ja sitten kohti yksilöitä. Koitin pitää Marskiin kontaktia koko odottelun ajan, jotta yhteistyö pelaisi. Tarun, joka oli edelläni, mentyä yksilöliikkeisiin vein Marskin pöydälle. Asettelin sen etujalat lähelle reunaa ja venytin hieman takajalkoja, nami palkkioksi ja hyvä ryhti koko koiraan vielä ennen kuin tuomari tuli luokse. Tuomari kokeili koiran selän, joka westiellä kuuluu olla melko lyhyt ja pyysi sen jälkeen näyttämään purennan. Hampaiden näyttö onnistui mielestäni erittäin hyvin, nostin ja käänsin koiran päätäkin hieman, että tuomarilla oli suora näköyhteys. Vilkaisu koiraan, varmistaen sen edustavuus, ennen kuin tuomari siirtyi sitä tunnustelemaan tarkemmin. Tuomari siirsi takajalkaa, jonka korjasin heti. Sen jälkeen liikkeet. Ripeästi koira alan pöydältä ja hihna hyvin. Suora linja tuomarista ja vilkaisu enne kuin lähdin liikkeelle. Kolmio onnistui minusta hyvin, kulmissa vilkaisu tuomariin ja linjat suorina. Marskiin olisi tosin voinu saada enemmän energiaa.

imatra5-normal.jpgimatra4-normal.jpg

Lopuksi vapaaseisotus, jota hieman jännityin, mutta mikä onnistui kuitenkin hienosti. Kiitos ja jonon hännille, jossa vielä viimeine seisotus. Tässä vaiheessa Marski rupesi hieman kieppumaan, mutta sain sen lopulta asettumaan, jotta tuomari pystyi arvostelemaan loppuun. Kaikki yksilöarvosteltuaan, tuomari alkoi tiputtamaan, niinkuin edellisenkin ryhmän kohdalla. Alkupäästä pääsi monta jatkoon, sitten välissä "lämmintä kättä" kunnes tuomari tuli minun ja Tarun kohdalle. Otti silloin vielä askeleen taaksepäin ja katsoi uudemman kerran. Jatkopaikkaa ei kuitenkaan heltynyt. Hieman oli pettymystä, koska suoritus oli omasta mielestäni todella hyvä, no Lahdessa sitten toivottavasti.

imatra1.1-normal.jpg

Arvostelu lomake oli lopulta tälläinen:

Liikkeet ryhmässä:                                                  ERI

Yksitäisliikkeet:                                                        EH

Seisottaminen:                                                        EH

Hampaiden/purennan näyttäminen:                       ERI

Yhteistyö koiran kanssa:                                         EH

Rodun tuntemus:                                                    ERI

Yleisvaikutelma:                                                      ERI

Kommenteissa tarkennuksena EH kohtiin oli toivomus enemmästä terrieri energiasta ja etujalat. Kuitenkin lopun kommentti: ”Rauhallinen ja vähäeleinen esittäjä” hymyilytti, sillä juuri vähäeleisyyteen olen tähdännyt, koska mielestäni liika itsensä esittäminen koiran sijaan ei osoita kuinka hyvä handleri olet. Kuitenkin erottumiskyky tulee muistaa, se on asia erikseen.

Ennen kotimatkaa pääsin vielä kokeilemaan tuttuni ihanaa australianterrieri urosta, Reimin Marc Jacobs "Remu" , jolla olisi tarkoitus nyt lähiaikoina kisata.

Remucollage-normal.jpg

Kiitos tytöille matkaseurasta, taas tuli hyviä pointteja käytyä läpi ja ei hauskoilta läpiltäkään vältytytty. Ruokakin maistui hyvässä seurassa astetta paremmalta palvelun taikkuilusta huolimatta. :D

Laura ja koirat