Viime sunnuntaina lähdettiin kerrankin yhdessä iskän kanssa koiranäyttelyyn Lahteen. Vuorossa oli taasen SM-osari, jossa tuomarina toimi Janita Ellonen. Uskaltauduin lähtemään kisaamaan meidän omalla Viivillä, koska tuomari, joka on muuten myös ex-junnu, on esittänyt paljon dogoja eli vähän samankaltaista voimakkaampaa rotua, kuten minäkin.

Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin ja parkkeerasin Tarun viereen. Katselin tuttuun tapaan junnuja ja treenailin Viivin kanssa. Huh hei neidissä oli virtaa. Ei meinannut tyttö yhtään pysyä paikallaan. Koitettiin Tarun kanssa testata tuomarin tutkimista, ja ei Viivi vaan istuu ja istuu ja häntä vetää tuhatta ja sataa, meinasi mennä siinä vaiheessa jo usko koko hommaan :D Mutta luovuttamaanhan me ei oltu tultu ja kuitenkin tiesin Viivillä sen verran kokemusta löytyvän (ehkä/toivottavasti) että se käyttäytyy sitten "tositilanteessa". Koitin siis vain lopulta rauhoitella koiraa ja tsempata itseäni.

Kehän ja oman ryhmän alettua menin kehään ja seisotin Viivin vapaasti. Tämän jälkeen menimme yhdessä ympäri 2 kierrosta. Koiran seisotus, liikkeen jälkeen, onnistui mielestäni erinomaisesti, koska siihen ei mennyt 3 sek. kauempaa. Olin siis valmiina jo, muiden vielä hieman asettaessa koiraa ja annoin näin tuomarille enemmän aikaa katselle rauhassa.

Yksilöarvostelussa pistin Viivin seisomaan ja sen innokkuuden takia menin suoraan viereen kyykkyyn. Tuomari katsoi ensin kaukaa kokonaisuutta ja tuli sitten rauhassa lähemmäs ja kysyi koiran ikää. Tässä vaiheessa Viivi istahti, mutta salama sain sen taas seisomaan, jotta tuomarilla ei ollut ongelmaa tunnustella runkoa ja häntää. Hampaiden näyttäminen myös onnistui hienosti, sitä kun ollaan Viivin kanssa meidän omalla tyylillä treenattu. :)

IMG_6087-normal.jpg

Sitten oli liikkeiden vuoro. Ne menivät hyvin, Viivikin ravasi nätisti koko ajan. Tuomari pyysi meiltä siis kolmion ja liikkeiden jälkeen jätin lopuksi Viivin seisomaan suoraan eteenpäin, rotutyypillisesti ja niin että ilme näkyi. Viimeiset katselut tuomarin osalta ja kiitos. 

IMG_6094-normal.jpg

Yksilöarvostelun jälkeen menin odottamaan, että loput ryhmistä oli käyty läpi. Tämän jälkeen tuomari pyysi kaikki 41 kilpailijaa koirineen takaisin kehään. Seisotin Viivin kyykystä vapaasti, mutta tällöin pystyin myös kontrolloimaan sitä paremmin. Tuomari kulki joukon läpi ja valitsi n. 15 jatkoon päässyttä, joiden joukossa olimme. Jatkoon päässeiden kanssa tuomari kierrätti kahdessa osassa meidät ympäri ja kätteli taas taitavia ihmisiä pois. Tässä vaiheessa kehuin Viiviä paljon ja sain sille esiintymis tsempin päälle. Olimme suureksi yllätykseksi 5 parhaan joukossa! Sitten seurasi yksi lempivaiheistani ja myös yksi haastavin osa kisaa, koirienvaihto. Sain aprikoosi toyvillakoiran, joka oli ERITTÄIN paljon omistajansa perään. Seisotin sen omistajaansa päin mahd. ryhdikkäästi vaikka yhteistyössä olisi ollut parannettavaa. Tuomari pyysi yksittäisliikkeinä edetakaisin, ja se meni ok. Olen kuitenkin iloinen, että sain villakoiran ottamaan hetkittäin kontaktia minuun vapaassa seisotuksessa, liikkeiden jälkeen. Myöhimmin suoritusta käydessä läpi, mieleeni tuli, että olisin voinut edestakaisinliikkeen päässä kiertää koiran ympäri, enkä vaihtaa kättä, tällöin olisin voinut tehdä vapaaseisotuksen omistajaan päin, no pistetään muistiin. Tämän jälkeen saimme omat koirat takaisin, jonka jälkeen meidät kuulutettiin Viivin kanssa 5. sijalle. Olin todella tyytyväinen suoritukseen ja että sain haastavat koirat toimimaan kehässä. 

IMG_6314-normal.jpg

Arvostelu lomakkeessa kaikki oli ERI ja lopussa kommentti: " Ihana suoritus, kaunista katseltavaa. Lisää hymy niin kokonaisuus paranee!" Täytyy vielä mainita, että tuomari oli todella perusteellinen ja kiinnitti kaikkiin osa-alueisiin huomiota.

Kiitos Mialle, Maijalle, Tarulle, Annille, Sabelle, Iinalle ja iskälle seurasta ja kannustuksesta, kaikki meidän porukasta teki puhtaita suorituksia. Ensiviikonloppuna Tampere KV ja uudet kujeet! :)

Laura ja koirat